Så var alla fyra kofångarna (både från Aspen och Volaren) avmonterade från respektive krockbalk, kofångarna avkromade och balkarna blästrade. Dags för det roliga jobbet, det vill säga svetsa igen alla rosthål!

Därtill behöver jag fundera ut hur jag ska göra med nya kofångarbult (samtliga gamla var skrot). Lite sugen på att lägga igenom några/alla bulthål är man ju, och svetsa fast skruvar på baksidan. Om inte annat för att kommande krompulverlack lär bygga material runt bulthålen vilket jag måste ta höjd för. Inte bra att hamna i ett läge där jag behöver fila bort pulverlack för att få igenom bulten.

img_6882

Skrotlådan nästa!

img_6891

De främre krockbalkarna har klarat sig bra, både den från Aspen och dito från Volaren. Då de är identiska använde jag balken från Volaren. Mindre underedsmassa att avlägsna innan blästring, samt att jag slapp montera bort torkarmotorerna (som Aspen hade).

img_6896

Den bakre krockbalken har levt ett hårt liv. Gissar att hålrummet fyllts med snömodd och saltslask i perioder. Döden även för en balk med godstjocklek om 2,5 mm.

 

Share