2016-10-31-det-kan-bara-bli-battre-1

En av de absoluta fördelarna med att köpa en duktigt använd bil med 28 tidigare ägare – förutom att den är billig – är att man inte behöver vara skraj eller särskilt respektfull i själva mekfasen. Självklar är man respektfull inför slutresultatet, men det går att vålda lite kvickt för att hitta lösningar på diverse problem. Man kan fokusera på snabba, halvfina och bra lösningar istället för jättefina och MYCKET BRA lösningar som tenderar att kosta både tid och pengar. Ja, ungefär som när jag mekar med Novan när bara finolja och kvalitetsprylar är välkomna.

Dessutom befinner man sig i ett läge där exakt allt man gör bidrar till att göra bilen bättre. Till och med jag – som inte är guds gåva till bilmekanikerskrået – kan skita ur mig lösningar som är flera mil bättre än föregående ägares “mekande”. Eller vad man nu ska kalla fogskum och tygtrasor innanför bakre stötfångaren för. Ett sätt att hålla fast det som kallas för bumper filler (plast mellan stötfångare och kaross)? Förmodligen. Men också en äcklig rostfälla.

Näe. Bort med skiten. Ja, alla dessa förbättring är så rackarns inspirerande. Som balsam för själen och förnuftet.

Vad bilderna föreställer? Well. Antennen var avbrutet (no shit Sherlock) och enbart stumpen var kvar. Så jag avlägsnar denna, masserar plåten lite (någon har stukat den genom att dra av antennen) och svetsar igen hålet. Sannolikheten att jag eller någon annan i framtiden kommer att vilja lyssna på radio är försvinnande liten. Och i så fall finns SR Play som app i mobilen, vilket för övrigt är det sätt på vilket jag idag lyssnar på radio i den vanliga bruksbilen.

2016-10-31-det-kan-bara-bli-battre-2

Share