Alltså… Det är härligt att drömma och planera. Man vill ju ha allt. Samtidigt. Men det går inte. Någonstans måste jag bestämma mig. Vad för typ av fälgar och däck ska jag använda?

En sak är säker, och det är att jag som bekant fick fyra stycken slot mags för en billig peng. Wolfrace-fälgar som jag renoverat och polerat. Så även om jag än en gång drömmer om plåtisar så får jag använda mig av det jag har.

Just nu kretsar alltså tankarna främst runt däckvalet. Vita däcksidor eller inte?

Det är helt omöjligt att hitta exempelfotografier på nätet när det kommer till just kombon via däcksidor och slot mags-fälgar. Faktum är att jag bara hittat två bilbilder. Dels en rod från Heath Garage (så lämpligt), och en stationsvagn (se nedan).

Detta är förstås dåligt eftersom det är svårt att få en känsla för hur kombon ser ut, Samtidigt kan man ta det som en intäkt för att detta är den väg jag ska välja. Det är ju kul att vara lite unik.

Slog mags är lite rejsigt, men ingenting säger att det behöver vara så. Slot mags kan lika gärna vara det sofistikerade fälgvalet. Å rent estetiskt fungerar det mumma, som synes.

Jag får fundera vidare…

falg-och-dackval-02

Lite väl tunna däck kanske, men slots mags och vita däcksidor fungerar ihop.

falg-och-dackval-03

Sänkt gråprimad Porsche 356:a med mycket svart gummi. Rått och snyggt.

falg-och-dackval-04

Sänkt gråprimad Chevrolet Malibu med plåtisar. Snyggt! Dock för mycket NASCAR och rejs (vit däcktext går dessutom bort i mitt fall) för min Volare-vision. Men resten är helrätt, och frontens sjuttiotalsutseende ger en känsla av hur det kan se ut.

falg-och-dackval-05

För mycket fejkat trä och på tok för hög bil. Men annars? Ja, slot mags fungerar på en stationsvagn.

falg-och-dackval-06

Ytterligare ett foto (av två möjliga/funna…) som visar kombon slog mags och white walls. Förvisso på en busig rod, men nog är denna kombination även stilfull.

Share