2016-09-30-meksasongen-igangkickad

Införskaffat fyra slot mags tillverkade av Wolfrace som ska renoveras av mig (hej vad det ska poleras) och monteras för det rätta sjuttiotalsstuket. Fälgarna gick på 1 000 spänn för alla fyra vilket är ett mycket tjusigt pris. En fälg måste dock lagas med TIG då den är lite skadad i fälgkanten. Får se om jag försöker själv eller lämnar bort jobbet. Det är väl en fråga om balans och pris, gissar jag. Dessutom har några stålbrickor ärgat fast, men om man svetsar fast en gammal hylsa borde de gå att vrida loss med stora spärrskaftet.

Även börjat riva bort de värsta estetiska klavertrampen från föregående ägare. Har inget emot rosa, förutom att jag inte gillar färgen. Bakspoilern var förstås klurig att ta bort på grund av gängpaj på två av tre skruv, men sådant är man ju van att lösa (och det lär bli mer av den varan på det här aset…).

Funderat en del över lacken och kommit fram till att jag ska jämna till de värsta spackel-fuckupsen, och sedan lägga en något mörkare solid grå lack med roller (många lager, många våtslipningar och det blir bra). Blir en bra bakgrund när det är dags att leka loss med gult, vitt och rött när jag ska texta bilen. Samma röda nyans ska även användas i mags-fälgarnas hål.

Nu funderar jag på om man våga sig på att kombinera mags-fälgarna med däck med stora vita sidor? Blir det en helt konstig mix? Borde fungera fint med grå kaross, kan tyckas.

Bilen ska sänkas något. Sänkblock bak (samt fixa vänster bladfjäder som saggar), fram är det bara att skruva på torsionsstavarna (transverse torsion bars) så niger bilen. Gött! Älskar Mopars fjädringslösning.

Slutligen ska en del kromgrejer (bland annat kofångarna lämnas in för krompulverlack. Blir inte lika blankt som just krom, men jämt och fint. Lite nybilskänsla, så där. Och lär också fungera fint till grå karosslack och alu-fälgar.

Just det. Ska även beställa en repsats till Carter-förgasaren som sjunger på sista versen.

Och så lite annat småplock…

PS. Har tänkt mig att bilen ska präglas av någon form av skate-tema. Som surf, fast skate. Om du förstår vad jag menar. Lär passa årsmodellen väl. Dessutom ska allt ovan givetvis förankras med de övriga familjemedlemmarna! DS.

Share