Innan kunskaperna faller i glömska skulle jag vilja ge dig tre tips om du står i begrepp att återmontera en demonterad bensintank.

  1. När det gäller dämpning mellan bensintank och kaross duger Mekonomens dubbelhäftande dämppapp alldeles utmärkt. Ett ark om 200X250*1,5 millimeter kostar 15 kronor och räcker till minst två bensintankar.
  2. Att återmontera bensintanken själv fungerar nog, men lär ta sin tid (jag gjorde ett försök, men valde till slut att ringa en vän…). Ta istället hjälp av en kompis så går det på fem minuter. Dessutom slipper du att minska bensintankens volym med några liter. Jo, risken är rätt stor att brädan som ska fördela bensintankens vikt över garagedomkraften hamnar på sniskan med en liten buckla i bensintanken som resultat.
  3. Det är lätt att glömma att under återmontering dra ner jordflätan på framsidan av bensintanken i bilens färdriktning. När du väl fått bensintanken på plats är det surt att upptäcka att du skulle behöva plocka ner den igen då jordflätan nu sitter fastkilad mellan bensintanken och karossen. I mitt fall blev det helt enkelt att ta till den enklaste (men tyvärr inte bästa) lösningen och skarva om kabeln.

damppapp.jpg

Share