Ojojoj! Gissa om jag var lätt nervös inför besöket hos Svensk bilprovning för några dagar sedan. Det var första gången jag skulle besiktiga Novan (bilen hade besiktigats ynka tre dagar innan jag köpte den), och vem vet vad en grinig gammal SBP-gubbe har att anmärka på.

Det var dock inga som helst problem att rulla Novan genom kontrollapparaten. En nitisk gubbe eller gumma skulle till exempel kunna ha synpunkter på hastighetsmätaren som enbart visar mph, eller att vevhusventilationen är halvöppen (den ventilkåpeslang som ska upp i luftfiltret är ersatt med ett öppen så kallad breather). Enkla och billiga grejer att åtgärda, men tråkiga att utföra.

Men icke.

Istället fick jag ett heltrevligt bemötade där SBP-personen konstaterade att min Nova är i gott skick vad gäller alla kritiska punkter och sedan berättade om sin egen renovering av en Mustang från tidigt 70-tal. 400-motorn (ursprungligen från någon pickup) skulle få se sig ersätt av en 428-motor, och bilen skulle lackeras i huggerorange (bra val!). Det var en intressant konversation, även om jag nog var lite lätt stressad över att den drog ut på tiden och att jag mest väntade på att få kvittera ut ett protokoll med noll anmärkningar.

Ses om två år, Svensk bilprovning. Hoppas det blir lika trevligt besök då!

novan_hos_sbp

Share