Vi har väl alla suttit där och fumlat vid avluftningsnippeln på bromsoket. Förbannat det faktum att det alltid verkar finnas några luftbubblor till att pressa ut, att vi snålat med pengarna till adekvat utrustning för att lufta bromsarna i samband med att vi bytt bromsvätska.

Jo, det finns flera sätt att byta bromsvätskan på. Den gamla klassiska dubbelgubbeproceduren där en person pumpar bromspedal och den andra vältajmat släpper ut luftbubblorna via nippeln är väl mest känd. Och inte alltid helt effektiv.

Nu har folket på Phoenix Systems (som även står för illustrationen) uppfunnit ett litet system som jobbar omvänt. Du ansluter det till bromsnippeln och matar in bromsvätskan från nippeln genom bromsslangarna upp till huvudbromscylinderns bromsvätskebehållare. Då luften allra helst vill stiga snarare än sjunka utlovar Phoenix Systems att deras verktyg gör jobbet mycket snabbt och effektivt. Och det kan dessutom kan utföras av en person.

Smut. Den som är sugen på att testa “V-12 DIY Reverse Brake Bleeder Kit” hittar grejerna hos bland andra Summit Racing och Autozone.

verktyg_for_att_lufta_bromsarna

Share