Häromdagen ringde jag och slängde lite käft med Herman Scharm på företaget Retroparts, en svensk firma som importerar prylar från amerikanska Classic Industries. Ett företag som i sin tur kränger nyproducerade reservdelar till Nova, Camaro, Firebird, med flera. Tänkte kolla vad det är för pajsare.

Han visade sig vara en trevlig kis, och ingav förtroende. Nova-ägare är han också. Företaget Retroparts har han rattat i 8 år, precis som webbforumet Svenska Chevrolet Nova-sällskapet som han driver.

Bra att veta, så att man vågar beställa lite prylar därifrån. Finns ju en del märkliga typer därute. Better safe than sorry, liksom.

Förövrigt är det lätt att få en romantiserad bild av en hobby som går så bra att den blir ett jobb. Herman berättar att vägen för Retroparts fram till idag inte varit någon dans på rosor och fylld av champagne, snarare tuff och lätt kantstött. Amerikanare kan vara nog så krångliga att ha att göra med när något går fel.

Angående kvaliteten på prylarna så är det “Made in China” som gäller. Det vill säga acceptabel kvalite, men knappast reservdelar att bruka stenhårt året om i ur och skur. Hittills har dock ingen kund gnällt. Men måla hammarlack på baksidan av kromade kofångare och andra dylika delar, tipsar Herman.

Gissa om jag återkommer med en diger inköpslista! Eller krasst ekonomiskt och mer troligt, flera mindre listor.

hermanns_nova.jpg

Share