… och på grönt är det gasen i botten! 😉

Skämt åsido. För några veckor sedan ondgjorde jag mig rejält över min Kendesvets. Anledningen var att trådmatningen på Kendesvetsar är minst sagt usel, vilket beror på en undermålig konstruktion.

Jag lämnade in skiten på Jula och sade att jag ville ha ett tillgodokvitto, så jag kunde köpa en Esab istället. Det godkände Jula utan att argumentera en endaste mikrosekund, Trots att det var över ett halvår sedan Kendesvetsen inhandlades och trots att jag skruvat isär och ihop halva svetsen i mitt felsökande. Trots att den inte var särskilt väl behandlad i övrigt och inkom till Julas reklamationsavdelningar nedkastad i en misshandlat och icke förseglad kartong.

Nu kör jag alltså gul Esab istället för röd Kende. Tack Jula (som verkar ha som filosofi att faktiskt vara tillmötesgående när det gäller problem).

Resultatet (se bild nedan) talar sitt tydliga språk. För det tål verkligen att upprepas: Det är en enorm skillnad för en nybörjade att svetsa med en trefassvets med jämn och fin trådmatning i jämförelse med en enfassvets som med en svetstråd som hackar sig fram.

esab_vs_kende_1_0.jpg

skonheten.jpg

Share