I går passerade vi Karlskoga, på väg hem från för tidigt julfirande hos min syster. Inne på Immetorps föreningshus hölls det loppmarknad, och vi tittade naturligtvis in.

Det går verkligen att fynda på landsbygden. 20 spänn för en meter prima kofot är ju inte ett överpris, direkt!

Då ingick dessutom en antik men väldigt välvårdad huggmejsel av den mer bastanta sorten.

På Blocket kostar ett bräckjärn av svenskt stål i samma storlek runt 250 spänn, hos välsorterad järnhandlare lätt det dubbla.

Dessutom fyndade jag fyra gamla svenska biltidningar från slutet av 70-talet.

Snacka om guldläsning. Den lätt naiva tonen är helt underbar. Vad sägs om artiklar med rubriker som “Bilsport:s stora Dragracingskola” (med versalt D och kolon före genetiv-s!), “Än lever den gamla PV:n” eller “Är street racers ligister eller ungdomar med ett seriöst motorsportintresse? (vilken knäckfråga!).

Fyndbörsen är naturligtvis placerad långt fram i tidningen – de privata bilannonserna var en viktig tidningskomponent pre-internet – och priserna är kanon. Mustang från 1967, cab med 390-motor för blygsamma 35 000 kronor. Pontiac GTO från 1965, massor av extrautrusting och rejsviktiga detaljer för skamligt billiga 23 500 kronor.

För en Chevrolet Caprice från 1978 får den hugande naturligtvis betala nästan det dubbla: 56 000 kronor.

Upprop mot onödiga bilavgifter (!) och höga garageförsäkringar (hitta en biltok som tycker att de är för låga) varvas med stavfel, svengelska, särskrivningar och en entusiasm av sällan skådat slag.

Precis som en bra tidning ska innehålla. 😉

Jag ångrar hårt att jag inte hade med mig mer än 35 kronor och är tvärusel på att pruta.

bilsport.jpg

Share