Då har slipningen av golvet i bakluckan påbörjats. Tanken är att fräscha upp hela bakluckan med ny färg och kanske en matta. Diverse kratrar finns det förstås, men golvet är i bra skick så när som på 3-4 mindre rosthål.

Just de här småhålen stör mig lite grand eftersom jag måste ta ställning till hur de ska hanteras. Det är inte tal om att byta hela golvet mot ny ekonomiplåt, detta eftersom golvet är i lite för bra skick för det. Dessutom kostar ett helt nytt golv lite väl mycket och jag spenderar gärna pengarna (och tiden!) på annat just nu.

Då återstår det att kapa ut runt hålen och svetsa dit frisk plåt – eller sminka grisen. Ja, använda glasfiberspackel alltså. Det senare är jag egentligen inte alls förtjust i – jag föredrar noggranna lösningar. Men eftersom bensintanken måste monteras bort under svetsarbetet kanske glasfiberspackel ändå är en lösning tills vidare?! Tanken kommer ju ändå att behövas plockas ner med tiden, för att endera rengöras och målas eller bytas ut. Och då kan ju golvet i bakluckan fixas på ett proffsigare sätt samtidigt.

Beslutsångest! Vad säger du?

baklucka_1.jpg

baklucka_2.jpg

baklucka_3.jpg

Share