Jag har ingen aning om hur tidigare Novaägare resonerade när hon/han satte på en pytteliten luftrenare med eldsflammor på, men mesig är den. Riktig lam. Så för att slippa bli mekgaragets driftkucku och därtill bestycka motorn med en snygg och förhoppningsvis mer effektiv luftrenare köpte jag en ny. Edelbrock förstås, och snygg därtill. Matchar dessutom ventilkåporna.

Tyvärr kom luftburken med försänkt bottendel vilket inte alls funkar ihop med min Edelbrock 1406-förgasare. Ingående bensinledning är i vägen, men den kan utrustas men en annan L-formad koppling vilket skulle lösa problem. Vad som däremot är ett problem hur jag än vrider och vänder på saken är den elektriska choken.

Efter inköp av platt bottendel till luftrenare var spänningen minst sagt olidlig när motorhuven sänktes (med modellera på luftburkens toppdel). Skulle det gå att stänga huvet? Jepp!

Det återstår att se om jag måste gå ner i storlek på luftfiltret (i höjdled) för att kunna stäng motorhuven när jag satt dit förgasarspacer (dras med vad som verkar vara ett ånglås). Den höjer luftfiltret med en tum.

forsankt_bottendel.jpg

gammal_luftburk.jpg

ny_luftburk.jpg

Share