Idag flyger jag till USA. Det är mitt femte besök i landet, och det ska förstås bli himla trivsamt, roligt och spännande.

Denna gång har jag hyrt bil vilket medför att jag kommer att kunna se massor av den delen av USA jag besöker (delstaten Illinois, 20 mil söder om Chicago). Men framför allt betyder hyrbilen att jag kommer att kunna införskaffa en rackarns massa delar till V8:an till en mycket angenämt prislapp. Detta genom att åka runt till företag som kränger bildelar.

För att lägga beslag på de 49 kilo bildelar jag ämnar köpa ser planen ut som följer…

Det går numera alldeles utmärkt att köpa extra bagageplats när man flyger. Detta är något de flesta flygbolag erbjuder. Priset är oftast lågt, från 40-60 dollar för en extra resväska om max 23 kilo.

Själv flyger jag American Eagle tillbaka till Sverige, och de erbjuder första extraväskan för 60 dollar och den andra för 150 dollar. Det innebär att min kollega får ta min andra väska, och jag betalar 120 dollar allt som allt (~780 kronor).

Dessa 49 kilo bildelar ska alltså fördelas över tre väskor, med 23 + 23 + 3 kilo (de sistnämnda i mitt ordinarie incheckade bagage).

Bildelarna kommer att införskaffas på O’reilly Auto Parts men främst Autozone, USA:s svar på Biltema. De senare saluför det mesta, dock några dollar dyrare än Summit Racing. Fördelen med Autozone är emellertid att varje artikel är vägd och vikten redovisas klart och tydligt på Autozones webbplats. Mycket praktiskt!

Det enda jag inte tar in med container (de tyngsta bildelarna) eller USA-resan (de lättare bildelarna) är diverse packningar och ARP-skruv, som inte saluförs av Autozone/O’reilly. Dessa väger dock inget, så de beställer jag över internet direkt från Summit Racing med gott samvete och bibehållen ekonomi.

Jag gissar att samtliga delar är på plats hemma inom cirka 1½ månad. Då börjar äventyret på allvar!

vattenpump_edelbrock_8811.jpg

Share