Jag ritar en del tryck till t-shirts, främst med fokus på kustom kulture, weirdo art och lowbrow á la 60- och 70-talet (och ibland 80-talet). Här är de motiv jag har designat hittills och en kort historia till var och en av dem.

Gillar du bloggen, stödköp gärna en t-shirt! Hittar du inget du gillar? Titta in lite då och då, eftersom jag lägger upp nya motiv då och då.

Har du en egen idé du vill se förverkligad? Lägg ett mejl till sneekypete (snabel-apa) gasolinemagazine (punkt) se.

Blower Bee

Nämen. Hittade precis en av mina första teckningar från 2015. Var tvungen att digitalisera den ögonböj! För alla Dodge- och Plymouth-freaks skull, förstås. Här finns M:et, Chrysler-stjärnan, Super-biet… Allt en äkta Mopar-fan önskar sig (hoppas jag). 😉

Här kan du köpa t-shirten

Road Runners …better run!

Om ditt hjärta klappar för GM och du gillar att tvåla till Mopar är det här en t-shirt för dig.

Här kan du köpa t-shirten

Järfälla Auto Club

Designade en t-shirt till klubben jag är med i. Because JAC, liksom. En av Sveriges trevligaste, största (och gissningsvis äldsta) mekgarage, Med idel sköna och jättekunniga medlemmar.

Här kan du köpa t-shirten

Vi är inte ni

Vi blev inte som de andra. Vi är inte en del av etablissemanget. Vi må vara mannen (eller kvinnan) på gatan, men vi är inte en del av allmänheten. Vi jobbar hårt, och har roligare. Vill du prata väder och vind, hur orättvis lön du har eller hur jobbig din förkylning är – dunsta. Jag är inte du, vi är inte ni.

Här kan du köpa t-shirten

Match De Gigantes

Caguas International Racetrack i Puerto Rico är bland annat känd för all häftig dragracing under 70-talet. Sök på Youtube och du ska finna. I samband med detta ritade man förstås coola affischer för att göra reklam för dessa bataljer. Här är en poster, perfekt att göra t-T-shirt av. En skön hyllning till motorsport med stort M.

Här kan du köpa t-shirten

Muskelbilar i Sverige Typ 5

Ny tisha för Facebookgruppen Muskelbilar i Sverige. Version 5. Typ så. Igen.

För övrigt är man ju sugen på en varningsskylt där Ford ersätter Camaro, med tanke på alla filmklipp på Youtube… 😉

Här kan du köpa t-shirten

Född fri, skattad till döds

Solidaritet? Varför inte. Lite skatt har väl ingen dött av. Dessutom är det en smart idé att dela på utgifterna och därmed få mängdrabatt. Ja, i stället för privata sjukvårdsförsäkringar som långtifrån alla har råd med.

Men den här bensinskatten alltså. Den beskattningen har gått överstyr. Rejält. För länge sedan.

Här kan du köpa t-shirten

Muskelbilar i Sverige Typ 4

Ny tisha för Facebookgruppen Muskelbilar i Sverige. Version 4. Typ så.

Här kan du köpa t-shirten

There’s NO TOY in OTA

Let’s PRIoritize US cars…

Här kan du köpa t-shirten

Bowtie Brutus

En egen maskot måste man ju ha. Men råttor har aldrig varit min grej, och ej heller ankor och andra snattrande plattfötter.

Då favoritdjuret alla kategorier är ugglor så fick det blir så!

Säg hej till Brutus, en Cheva-körande marodör med jämt bara några hjärnceller kvar.

Här kan du köpa t-shirten

Handjagare

Alltså. En tätstegad M22:a… Alias ”Rock Crusher”. Blir det så mycket fränare än så?!

Att man sedan behöver jobba arslet av sig för att ha råd med den (ja, det räcker ju inte med en manuellt petad växellåda direkt…) är ju en annan sak. Jag får somna om och drömma ett tag till!

Här kan du köpa t-shirten

Hållbarhet

Om vi bortser från utsläpp och mängden bränsle (vilket främst gäller jänkebilar) är bilhobbyn nog att betrakta som en rätt så hållbar hobby. Istället för att konsumera nytt eller åka på långa flygresor till varmare breddgrader så återvinner vi gamla bilar.

Och den som är flitig köper förstås utsläppsrätter och investerar i en bra racekatalysator.

Här kan du köpa t-shirten

Dubbelgadden

En elak Volksrod med dubbla stinger-pipor? Varför inte. Motorn bak också, som traditionen bjuder. Notera luftintagen vid taklinjen. Stans fetaste slicks, förstås. Plåtisar fram. Gälad huv. Gultonade rutor i sann gasser-anda.

Fler sådana folkor vill man ju se i verkligheten!

Här kan du köpa t-shirten

Höj!

Allt sedan Motörhead-konserten på Hultsfredsfestivalen 1994 då en flagga med budskapet ”Höj eller stäng av!” vajade i publikhavet har just detta varit mitt motto. Oavsett om det handlar om stereon eller bilen.

Här kan du köpa t-shirten

Miljöflummare

Du gillar väl idealister utan verklighetsförankring? Inte? Nu har du chansen att visa vad du älskar mest.

PS. Vettigt miljöarbete och hållbar teknikutveckling är viktigt i dagens samhälle. Mycket viktigt till och med. Det är väldigt synd att vi i Sverige inte sett röken av detta under de senaste åren… DS.

Här kan du köpa t-shirten

Bosse Batong

Trött på enskilda individer inom rättsväsendet som missuppfattat sina arbetsuppgifter? Personer som hellre bötfäller felaktigt än gör det de ska, det vill säga upprätthåller lag och ordning. Trött på politiker som felprioriterar? Visa att du älskar bilhobbyn, och ditt missnöje. Ja, nu har du en chans att lite subtilt jävlas tillbaka. ;-)~

Här kan du köpa t-shirten

Plastraket

Kärt barn har många namn, som det brukar heta. Så är det förstås också i fallet Chevrolet Corvette som genom åren tilldelats väldigt många smeknamn.

Ett av dem i Sverige är ”plastraket”. Man får förmoda att ett visst mått av avund ligger till grund för detta… 😉

På bilden? En Chevrolet Corvette från 1961 i gasser-utförande.

Här kan du köpa t-shirten

Svenska legender: Whiplash

Den första designen i en rad t-shirtar som hyllar svenska bilbyggare och deras verk. Här är Anders ”Bostic” Envalls legendariska Chevrolet Camaro från 1967 som han byggde och rejsade med, både på gata och stripp. Europas snabbaste bil 1984 på Santa Pod, handen, gurkan, Bagarn… Sök och du ska finna hur många fantastiska historier som helst om mytomspunna Whiplash.

Här kan du köpa t-shirten

Däck med stil

… har hög profil. Så är det. När form går före funktion. Finns dåligt väder och snygga kläder. Vem bryr sig om bränsleförbrukning bara bilen kan göra en proper burnout.

… och två lager eltejp runt fälgen är väl inte melodin, eller hur.

Här kan du köpa t-shirten

Gatuveckans krigare

Inför Gasoline Street Week 2017 till sommaren är det förstås alltid kul att hjälpa till med käftandet om vem som är bäst, snabbast och fränast…

Ja, vi svenskar bröstar upp oss på tok för lite, kan jag tycka. Vad gör man inte för att underhålla publiken! 😉

Här är det Peter ”Bjersan” Bjersbo, som ska vara med och köra, som lite kärvänligt ”trycker till” motståndaren och vännen Roine Kjellqvist. Ett munhuggande med glimten i ögat rockar!

Här kan du köpa t-shirten

Muskelbilar i Sverige Typ 3

Så hade man fått upp ångan och ritade i förbifarten en t-shirt till, även denna till Facebookgruppen Muskelbilar i Sverige. Dags att utforska 3D. Inte så svårt, även om suddgummit gick varmt. Bilen är för övrigt ett hopplock av Plymouth Barracuda, Chevrolet Nova och lite andra muskelbilar. Stilen typ Weirdo art/karikatyr med skeva och överdrivna proportioner.

Här kan du köpa t-shirten

Muskelbilar i Sverige Typ 2

Här är den första egna t-shirten jag designade trycket till. 2D. Gullig rök. Egendesignad muskelbil med drag av 1968 års Dodge Charger. Tänkt som ett alternativ till t-shirten med Facebookgruppen Muskelbilar i Sveriges logga – det bevingade hjulet – som ritades av Mark Willhans.

Här kan du köpa t-shirten

Svenska legender: Pacemaker

Den andra designen i en rad t-shirtar som hyllar svenska bilbyggare och deras verk. Här är Jonas Bennes gasser-folka. Ett mycket fränt bygge med fokus på att göra så mycket det bara går med så lite pengar som möjligt. Precis som grundtanken med gassers en gång i tiden.

T-shirten kan inte köpas för närvarande.

Kulturberikare

Dags att ta tillbaka något som inte är deras.

Om detta motiv kan i övrigt en enda sak skrivas: Endera greppar du, eller så greppar du inte.

Ingen t-shirt för den som inte vågar stå upp för demokratin, friheten och… full fart framåt!

T-shirten kan inte köpas för närvarande.

Chevadödaren

Allt är inte politik. Man måste roa sig också. V8-folkan fick sig ett nytt varv med penna, papper och Photoshop.

T-shirten kan inte köpas för närvarande.