2014-04-14-kombinerad-lycka

Om man vill bada och sola samt njuta av minst 25 graders värme i skuggan samtidigt som man köper på sig sköna amerikanska bildelar till fördelaktiga priser, vad gör man då?

Reser till Mexiko, så klart!

Jag åkte dit med familjen under två veckor i januari, och kom hem med en rad sköna bildelar och verktyg.

Jepp. I Mexiko finns så väl Autozone som NAPA Auto Parts. I alla fall där vi hängde, i Playa Del Carmen.

Det finns dock några saker att tänka på för den som både vill bada och shoppa.

För det första är priserna inte lika låga som i USA. Motorfästena kostade 400 kronor i Mexiko, jämfört med 420 här hemma i Sverige (plus fraktkostnad då, förstås).

Den vätskefyllda, mekaniska bränsletrycksmätaren från Spectre kostade 150 kronor i Mexiko, och går loss på cirka 300 kronor i Sverige. Växelväljaren – TCI Outlaw Shifter – kostar 4 290 kronor i Sverige och 2 600 kronor i amigoland.

Som synes så varierar de besparingar som man kan göra ganska mycket. Se alltså till att ha med dig en rejäl inköpslista och var beredd på att du inte kommer hem med alla grejer du önskar dig.

Vilket leder in på nästa sak att tänka på.

Alla bildelar finns inte tillgängliga på momangen i Mexiko, så väntetiderna kan bli väldigt långa. Räkna med minst 8 arbetsdagar, om inte mer. Beställ alltså dina delar direkt när du anlänt om du vill hinna få dem innan du åker hem.

För det tredje betalar du i förskott. Det är helt ok hos en så pass etablerad bildelskedja som Autozone. Om grejerna inte dyker upp i tid får du tillbaka dina stålars. Men det är inte säkert att Autozone sätter tillbaka pengarna på ditt betalkort. Du kan få tillbaka dem i pesos…

För det fjärde: Räkna inte med att någon kan prata engelska. Så det kan ta en bra stund att beställa bildelarna.

Share