2015-02-27-tuffa-topz

Jepp. De här små gynnarna ser ut som öronpetarfavoriten bomullspinnar. Det är emellertid inte läge att trycka in en av dessa tingestar i örat eller näsa och rota runt (vilket iofs gäller även för vanliga topz). Det lär riva rätt så oskönt.

Näe, de här små verktyget – som går under namnet Sandits – är till för stål, plast, aluminium och trä. För att nämna några tänkbara material.

Jag känner själv till ett antal tillfällen då jag varit i behov av Sandits. När jag renoverat ett par ventilkåpor från Edelbrock, slipat gamla bensintankar och fixat till risiga servopumpsbehållare. Istället har jag fått hålla till godo med trippelvikta och/eller rullade sandpapper. Eller olika föremål, som spetsen på en skruvmejsel, invirat i samma slippapper.

Arbetsinsatsen har således tagit 10 gånger så lång tid som det skulle gjort med Sandits. Jepp, de flesta utrymmen som är tajta nås lättare och effektivare med den här uppfinningen.

Spetsarna finns givetvis tillgängliga i olika kornstorlek och form. På http://www.sandits.com hittar du mer information.

Share