2016-06-10-vettiga-verktygsvaskor-1

vi som kör gamla bilar, ett eller många decennier äldre än oss själva, gör klokt i att ta med oss diverse verktyg på färden.

Att ha dem skramlandes löst i bagageutrymmet är dock inget alternativ, och tillhörande förvaringslådor som verktygen kom i när de köptes är inte alltid en bra lösning. Om vi nu ens sparat dessa, verktygstavlan är ju uppfunnen och utrymmet i garaget är konstant för litet.

Näe, en verktygsväska, eller rättare sagt verktygsrulle (tool roll) som snabbt kan bredas ut på marken och där man kvickt kan få en översikt över verktygen… det är rätt tänkt det.

Verktygsrullen har dessutom fungerat finfint i snart hundra år, och exploderade väl fullständigt som förvaringssätt för verktyg under andra världskriget. I MC-världen är den förstås standard sedan länge. Bevis nog, kan jag tycka.

För den som inte orkar damma av industrisymaskinen – det lär krävas ordentliga grejer för att tråckla ihop materialet i en verktygsrulle då den ska hålla för hårda tag och tunga verktyg – finns en uppsjö olika färdiga lösningar.

Tillverkarna heter allt från Aerostichs (till exempel väskan Kriega), Union Garage NYC via Lemolo, Arsenal (Ergodyne med flera) till Bucket Boss och Black & Decker. Ja, det finns förstås lååångt många fler, men detta är ett axplock.

Sedan ska vi förstås inte glömma Seattle-baserade Erica Hanson och hennes firma EH Works som tillverkar smakfulla verktygsväskor för bågeägaren. Är de lika praktiska som de är snygga: köp!

Coolast är förstås att få tag på en anrik verktygsrulle med rötterna i amerikanskt 40-tal, gärna i jute- eller hampaväv. Vacker OCH praktisk samtidigt.

2016-06-10-vettiga-verktygsvaskor-2

Share