Metoden att ta fram kundunderlaget billigt via olika register och sedan sälja väldigt riktat är väl listigt. Det är precis det som World Classic Car pysslar med. De gör upplag mot Transportstyrelsens fordonsregister och tar därmed reda på vilka svenskar som äger entusiastfordon, typ gamla jänkebilar.

Väldigt snabbt blir jag dock irriterad över att någon uppenbart snokat om vad jag äger och gör. När Wheels, Power, Klassiker och andra biltidningar ägnar sig åt liknande aktiviteter är snokandet inte lika tydligt, inte lika integritetskränkande.

World Classic Car däremot, de ringer upp mig på min privata mobil och poängterar att jag äger en Chevrolet Nova från 1970. Sedan undrar de om jag vill köpa en Chevrolet-jacka, producerad i ett begränsat antal där endast 1 000 av 2 000 exemplar kommit till Sverige.

Nej, jag vill inte köpa er jacka. Eller något jacka överhuvudtaget. Och om jag skulle vilja det skulle jag leta upp en dylik jacka själv. Och förresten, vad fan är “begränsad upplaga”?! Begränsad upplaga just nu? Det där är en högst imaginär företeelse. Skulle jackan sälja bra skulle upplagan nyproduceras i ett rasande tempo. Typ i Kina. För ett spottstyver.

World Classic Car har tydligen hållit på med detta skamliga nasande ett tag nu. Olika forum, däribland Zatzy, Raggarportalen, Sporthoj och Caprice-registret, rapporterar om deras fulsäljande så tidigt som 2007. Deras trix har varit många, och bland annat involverat handskrivna brev.

World Classic Car: Ge f-n i att ringa mig något mer, tack.

nasare.jpg

Share