2014-05-16-verktyget-som-blev-en-smycke

Med tiden utvecklar vi en särskild sorts relation till våra verktyg. Spelar ingen roll om det handlar om skruvmejslar, vinkelkapar eller hammaren. Alla har de använts till att lösa problem, eller skapa nya.

Just ringnycklar är ett stycke metall som varje vecka ligger i handen när det är dags att skruva. En av de vanligaste verktygen i verktygslådan, skulle jag vilja påstå.

Detta har fransmännen och kustommekarna Fred Jourden och Hugo Jezegabel som står bakom Blitz Motorcycles tagit fasta på.

De driver sin rörelse i Paris och mixar det mesta när de knåpar ihop sina motorcyklar. Bensintankar från BSA får trona ovanför BMW-motorer. Däremellan finner vi skinndetaljer tillverkade av sadomasochismfantaster.

Inget är heligt. Inget är omöjligt.

Fred och Hugo vill således att ringnyckeln ska flytta upp en våning och placeras ett steg närmare ditt hjärta. Istället för att du tar ett fast grepp om ringnyckeln med din hand så ska verktyget krama om din handled.

Det är väl just därför jag gillar deras handledssmycke i form av en ringnyckel i sterlingsilver.

Det är skynda fynda som gäller, endast 100 numrerade exemplar har tillverkats. Eller så tar du fram blåslampan och böjer till ett egen smycke.

Share