Låt oss komma överens om en sak. Flera bilträffar, däribland American Car Show i Norrtälje, har infört avgifter för samtliga. Denna nya giv – att börja ta betalt av de som levererar själva sevärdheten, innehållet på bilträffen som folk kommer och betalar för att se – är inte ok.

När de nya avgifterna dessutom serveras med hjälp av dåliga amsagor om dyra tillstånd och att folk åker ut med sina bilar för att hämta in nya “gratisgäster” (stämmer säkert i några enstaka fall, men det får man som arrangör ta höjd för) är urusla svepskäl.

Jag anser att det ska till ett större mervärde till en bilträff än enbart möjligheten att parkera brevid andra jänkebilar för att arrangörerna ska börja ta betalt. Som till exempel Power Hot Rod Reunion där camping, toa, vatten och möjligheten att köra på strippen ingår i entréavgiften. I annat fall åker jag till Norrtälje även nästa år, men jag rullar inte en meter in på utställningsområdet utan njuter av bilarna som cirkulerar in och ut på området samt på stan.

Vad tycker du?

dodge_dart_sport_1975.jpg

Share