Det börjar som sagt bli dags att byta bil. Så… Chevrolet Nova. Det är min nästa bil. Eller en kanske Chevrolet Chevelle. Eller möjligtvis, möjligtvis en Camaro, generation 3.

Hur ser då kravspecifikationen ut för min kommande Cheva? Well, låt mig säga att den är stram och lite sträng.

 1. Chevan får inte kosta mer än 60 000 kronor. Men absolut, absolut gärna 50 000 kronor.
 2. När det gäller Chevrolet Nova ska den vara från 1967 till 1975.
 3. Chevrolet Chevelle Malibu är endast av intresse om den är från 1973. Äldre Cheveller är för dyra, yngre tilltalar mig inte så mycket rent utseendemässigt.
 4. Bilen ska inte behöva transporteras hem på ett släp.
 5. Det är ok om motorn är i behov av renovering inom en överskådlig framtid (det vill säga de närmaste åren), lådan får gärna stå pall för ett antal tusen mil till.
 6. Lacken får gärna vara risig.
 7. Rost får givetvis förekomma. Helt ok om jag måste köpa en ny framskärm för att den gamla inte går att laga snyggt medelst migsvets. Men överlag bör bilen vara hyfsat rostfri. Absolut inte stora rosthål i bärande delar eller golv, tack.
 8. Krom är dyrt, så det bör vara i acceptabelt skick. All krom som satt på bilen från början behöver dock inte medfölja.
 9. Den ska vara besiktigad under det senaste året, gärna med blankt papper. Eller åtminstone inte med några omfattande fel på bromsar eller styrning, som kräver att bilen måste fraktas hem på släp.
 10. Jag får små ilskna utslag av American Racing-fälgar. Lackade plåtisar med en skön centrumkåpa är däremot sjukt coolt. Har Novan, Chevellen eller Camaron det blir jag glad.
 11. Ointresserad av allt extra lullull som stereo, förstärkare, egna customprylar och annat dito. Sådant kan jag montera själv.
 12. Däck med vit däcktext är en trevlig bonus men inget krav.
 13. 350/350 är en mycket bra idé.
 14. Pengar finns.
 15. Inredningen behöver inte vara i toppskick, men det ska inte lukta död skunk och fimpar i bilen.
 16. Vid rätt bil kan givetvis undantag från ovan beskrivning göras, men nu har du fått en vink om vad jag letar efter.

Har du en sådan Chevrolet Nova, Chevelle eller Camaro till salu? Vet du någon som har? Ring mig på telefon 076 – 050 69 60.

chevrolet_nova_1971.jpg

Share