I somras tog jag med min äldsta dotter på lite dragracing, närmare bestämt Gasoline Street Week när det var körningar på Linde-strippen.

Tänkte att det nog inte skulle dröja särskilt länge innan hon fick frispel och ville åka hem/någon annanstans. Men en kvart är ju mer än ingenting, eller hur. Om det händer. Ja, även om det tar två timmar enkel att åka från Tokholm till Lindesberg…

Döm om min förvåning när vi spenderade hela fem tämligen bekymmersfria timmar vid Linde. Två av dem med hörselskydd på därtill. Ja, alla som burit sådana vet hur obekväma och svettiga de blir en sommardag. Inget otåliga barn gillar, direkt.

Kul! Men så fick dottern också knata runt i depån och spana in både högljutt fräna bilar och burnouts på förhållandevis nära håll (dock på betryggande avstånd rent säkerhetsmässigt).

Mutor? En ynka glass och så lite surfplatta då och då, när tristessen blev för svår. Jag är fortfarande djupt imponerad.

Böjas i tid, och allt det där. Å hon har definitivt förstått att det är viktigt för själen och förnuftet att ha en passion i livet.

Share