Dean Jackson är en designer vars namn du ska lägga på minnet. I alla fall om du gillar grillarna på bilar som Chrysler Airflow, Bugatti Type 57 och Alfa Romeo 6C.

Mr. Jackson har designat och byggt ett förvaringsskåp som han valt att kalla för AeroPod. En sällsam historia som får det att vattnas i mun och ögon på undertecknad. Anledningen är förstås den ljuvliga designen; att Dead har hämtat rejält med inspiration från bilvärlden och då främst 1930-talet.

AeroPod ska endast byggas i 49 exemplar, är det tänkt. Dess syfte, förutom att vara en magiskt vacker möbel, är mångsidigt. Enligt Dean väljer köparen själv vad skåpet ska användas till när beställning och betalning sker. Bland de olika användningsområdena finns vin- och klockförvaring, där flaskor och urverk roteras av inbyggd mekanik i skåpet (!). Ja, för mekaniska klockor ingår en uppdragare från Wolf.

AeroPod kan dock även användas för förvaring av tobak (humidor) eller skapas för att vara en tuggummiautomat (världens absolut dyraste…).

De här skåpen vänder sig kanske inte till normala knegare som du och jag. Prislappen återfinns nämligen i spannet 128 000 till 175 000 kronor. Men som inspiration till egna storverk fungerar AeroPod ypperligt. Du sätter själv vilken standard du vill ha, men en oval ribbgrill och spegelblankt trä är onekligen en bra start.

Här hittar du mer inspiration: www.deanjacksondesigns.com

Share