Garagegrannen N tuffar som bekant runt i en gammal Citroën DS reggad som taxibil. Det är en rolig liten affärsrörelse som han har ihop med en av hans polare.

Nu börjar det dock dyka upp allt fler fräna taxibilar i Stockholm. Som gynnaren nedan, en Londontaxi. Närmare bestämt en Carbodies FX4. Som ser ungefär som bilen gjorde när den kom 1958. Inte särskilt mycket ändrades under cirka 40 år.

Föraren berättar att han är tämligen väl bekant med garagegrannen N, och att de ibland samarbetar lite. Han berättar också att det finns två Londontaxibilar i Stockholmsflottan; denna och en svart. Nästa steg för att få fler kunder är att installera karaoke i bilen. Karaoketaxi är tydligen en succé (?!) i städer som Göteborg, men ingen i Stockholm har ännu prövat konceptet.

Ja. Varför inte. Tydligen har de redan nått en del framgångar med att låta kunderna själv välja musik i den svarta Londontaxin, detta via streamad musik över Spotify och mobiltelefon.

Fram för fler roligare idéer säger jag. Så länge jag slipper besudla mina brallor, mina skor och mitt sinne genom att behöva åka i en Prius är jag glad och lycklig.

PS Det finns två Checker i Eskiltuna till salu på Blocket… Dags att byta yrke?! 🙂 DS

carbodies_fx4

Share