Det är inte bara Ludvikaborna som har god smak, även Göteborgarna kan det här med riktiga bilar.

För en månad sedan (ursäkta förseningen!) skickade Stefan C den här mörka pärlan till mig, tillsammans med ett trevlig mejl. Jag bugar, bockar och tackar!

Subject: En skön släde

Message: Hallå Peter… Kul med din sida och schyst Caprice du har. Stilren. Ville bara förgylla din dag med en 79:a med 305/350-drivlina som hittat till Göteborg. Mycket nöjd med bilen och den är i ett underbart skick. Men som med alla gamla bilar krävs det mycket kärlek… Har dock skändat och ersatt den gamla generatorn med en Volvo 740 80A på grund av trött originalare. Nu slipper man ha strobelampor när man kör go rock’n roll på hög volym. Capricen skall få glänsa på min första Power Meet-träff som går till Nossebro och sedan vidare till Lidköping den 5/6.  Kanske du har sett denna Caprice förut? Har dock ingen historik på bilen. Senaste ägaren höll hus i Jönköping. […] Har sköna småfel på bilen som jag skall dyka in i. Kanske du har några småtips var jag skall köpa delarna. Så går det lite lättare. Helljuset går ej slå på. Började en sen kväll att blinka vid aktivering och jag försökte hitta relät men hörde inga klickande ljud. Så det är antagligen inget vanligt relä. Kanske väl isolerat, he he… Har inte lagt ner någon tid på det. Säkert ett enkelt jordfel. Ser rätt så friskt vågat och kopplat ut, under brädan. Alltid enklare med ett schema. Finns kanske elscheman man kan ladda ner? eller köpa? Fläktmotor har jag hört att man kan köpa från olika vanar, har du kanske modellerna som lirar med min så man kan fynda på skroten eller en träff. Rätta mig om jag har fel… Sitter det dubbla fläktar? Sitter en vid torpedväggen som är orsaken till frågan, den skriker som en stycken gris. Tack i förskott. Kanske vi syns till sommaren? Ha det gött.

Stefan fick sig några stabila tips med vändande e-post. Men har du några till blir han nog inte ledsen om du postar dem nedan!

chevrolet_caprice_1979.jpg

Share