lana_del_rey_1

Lyssnade på P3:s program Musikguiden häromdagen. Det var då jag plötsligt insåg det. Jag har blivit gammal.

Programledaren Jenny Seth plus hennes sidekick dissikerade det nya musikfenomenet Lana Del Rey och passade samtidigt på att driva med medelålders män och deras definition av frihet: Att sätta sig i en bil eller på en hoj och bara dra. Rakt ut i en dammig öken eller ut på en lååång, spikrak highway bort mot horisonten, mot bekymmerslösa tider någon annanstans. Det är nämligen just den handlingen – att skita i allt bara dra iväg någonstans – Lana Del Rey delvis ägnar sig åt att besjunga.

Jag fattade där och då att dagens 20-någonting förmodligen bär på en helt annan bild av vad frihet innebär (bortsett Lana då, om hon inte är ironisk). Detta bland annat på grund av att bilen inte längre utgör en frihetsmarkör för dem på samma sätt som för min generation (och för de människor som är äldre än jag).

Lustigt? Olustigt? Äh, jag bryr mig föga. Vilket i sig förvisso också är en påminnelse om att jag uppnått en viss ålder.

Samtidigt skönt att veta att en Prius fortfarande inte är någonting annat än ett fortskaffningsmedel i väldigt ful förpackning. Ha!

Glöm inte att lyssna på Lana Del Rey. Börja med “Blue Jeans”: http://tinyurl.com/bmylffo

lana_del_rey_2

Share