Ibland händer det som inte får hända. Förmågan att gå tas ifrån oss. Alternativt har livet aldrig ens givit oss denna gåva.

Renegade Wheelchairs ändrar tyvärr inte på den saken, men är i alla fall den brutalaste och fränaste rullstol jag någonsin sett. Rullstolarnas Hummer H1 om du så vill.

Konstruktionen imponerar stort, med ram tillverkad av aluminiumrör om 1,25 tum i diameter. Rullstolen kommer givetvis med push bars så att du kan ro fram stolen, och till den finns en växellåda om åtta växlar beroende på underlag.

Vidare så har rullstolen skivbromsar och rejäla mountain bike-däck på 24 tum som utrustas med snökedjor i “Renegade Winter Warrior”-modellen.

Vill man ut och jaga eller fiska är det inga problem, Renegade Wheelchairs kan beställas med så väl hållare för fiskespö som vapenställ. Coolt.

Ännu coolare är de videoklipp som finns på www.renegadewheelchairs.com där en kille kör off road i en bäck med rullstolen. Inga större problem. Skrev jag att rullstolens slogan är “Blaze your own trail”?!

Coolast är givetvis det faktum att däcken fås med vit däcktext, att man kan köpa till stöddiga wheelie bars, att ramen kan lackas i kamouflagemönster, att det finns ett blad att sätta på så att man kan ploga uppfarten med rullstolen, att…

Amerikaner är galna. På ett bra sätt. Jag undrar när den första permobilen med V8:a kommer?

Här hittar du i alla fall Renegade Wheelchairs: http://www.renegadewheelchairs.com

renegade_winter_warrior

Share