2014-05-30-stod-fran-varnamo

Minns du förra årets Soppatorskturné som jag och Papa Bear genomförde i södra Sverige?!

Jag tänker särskilt på besöket i Värnamo där vi stiftade bekantskap med södra Jönköpings läns samlade bilfantaster när det kommer till VW och amerikanska åk.

Det var där och då som jag också lärde känna Per-Mikael Rydahl, Jonas Benne och Jonas Swenson. Tre pojkar som älskar det mesta som har med mekanik att göra. Oavsett om det handlar om pulverlack, blästring, motorbyggande eller att traktera svetsen. VW eller Ford Torino. Buss eller bil.

Fruktansvärt stabila är de med hantverket också.

Vilket skulle bevisas när Jonas Benne förstod att jag höll på att bli klar med mitt V8-bygge och inom en överskådlig framtid skulle köra knotan till motorbänken för det slutgiltiga mandomsprovet.

Plötsligt började det tisslas och tasslas neråt landet. Man frågade mig om favoritfärg, och olika små TYDLIGT beskärda fotografier landade då och då i min meddelandekorg på Facebook. Jag anade att något var på gång.

På årets Elmiamässa stod det så klart för mig vad de tre kokat ihop.

En galet vacker fraktrigg att placera V8:an i!

Nu hör det till saken att jag redan innan denna magiska present svetsat ihop en egen styggelse för ändamålet. Ett fulhack som faktiskt fick hänga kvar i knotat när det var dags att frakta V8:an från mekgarage till verkstad.

Men jag törs lova att om motorn håller ihop så ska den få åka fruktansvärt ståndsmässigt tillbaka till det väntande motorrummet.

Än en gång: sjukt mycket tack för den tidiga fyrtioårspresenten! Jonas, Jonas och Per-Mikael: ni är guld värda!

Share