Dags att sparka i gång min intervjuserie där jag ställer frågor till ägarna av Sveriges snyggaste bilar. Håll till godo!

oldsmobiledelmont88.jpg

Namn?
– Anders Svensson.

Varför valde du just en Oldsmobile Delmont 88 från 1968?
– Helt och hållet ett slumpmässigt val. Jag hade precis sålt av min Buick LeSabre från 1967 och kände att jag ville ha något nytt projekt att bita i. Denna bil dök upp i exakt rätt tid och priset var helt på min nivå, dessutom stod den hos samma handlare i Virginia Beach som jag köpte Buicken i från.
– Jag var först tveksam till både modellen och kulören. Det är en mycket udda modell tillverkad i 2831 exemplar, sedan tyckte jag att den såg rätt märklig ut vad gäller design. En av de många fotografier jag fick på bilen “lekte” jag med i Photoshop och såg direkt att bilen hade en grym potential bara den blev ordentligt sänkt och fick en uppsättning stora fälgar – minst 20 tum!
– Så det var inte mycket att tveka om!

Vad har du för ambitioner med ditt bilbyggande?
– Att leva ut mina egna visioner och få till något som sticker ut från mängden.

Hur mycket tid och pengar har du lagt på din bil hittills?
 – I runda slängar 35 000 kronor.

Vad har varit svårast att lösa, och hur bar du dig åt?
– Bygget av luftfjädringen har väl egentligen varit det enda omfattande arbetet. Men jag tycker att det gick väldigt smidigt. Att få de främre bälgarna att gå fria mot ramen har dock varit ett bekymmer – men kapar man ur tillräckligt mycket löser man givetvis det problemet. Jag har dock förstärkt efteråt så att jag inte ska råka ut för några otrevligheter.

Vilken del av bilen är du mest nöjd med? Varför?
– Mest nöjd är jag väl egentligen med samspelet mellan de svällande bakskärmarna och de muskulösa fälgarna som smiter långt upp i hjulhusen när luftfjädringen ligger i bottläget.

Vad återstår att göra?
– Realistiskt är det väl att klä om främre soffans sittdel, hitta plats att montera stötdämpare i framvagnen, lackera om åtminstone vänster bakskärm på grund av en lackskada samt att se över motorns tändsystem.

Vilken bil är Sveriges snyggaste?
– Hur långt är ett snöre? Nej, men seriöst – det är nog en omöjlighet att säga, svänger från dag till dag.

Share