Känner du till subkulturen outlaw bicycling och exempelvis hela grejen med kustomiserade trampcyklar (tall bikes) så höga att du bryter minst ett ben och får feta skrubbsår bara av att titta på dem? Inte? Då ska du bege dig till Moderna Museet i Stockholm den fjärde oktober.

Då äger nämligen arrangemanget Clean & Sexy rum, en tillställning som cykelgänget Black Label Bike Club STHLM är med och arrangerar. Här handlar det om att visa upp sina Tall bikes, men också andra snygga, mer normalhöga cyklar i till exempel chopperstil med fet rake. Då konstnären och pinstriparen Von Sven är med i Stockholmsavdelningen av Black Label Bike Club så kan man också tänka sig att det blir en del penseldrag lagda på en del av cyklarna under dagen.

Hela subkulturen outlaw bicycling fick väl frispel på allvar på den här sidan millenniumskiftet. Å den berör som sagt egentligen inte bara tall bikes. Alla möjliga egenbyggda cyklar ingår. De centrala delarna är en stor portion lekfullhet, multikultur och noll kostnader (man bygger av skrot och cyklar och cykeldelar man fått gratis).

Klubbarna i USA är numera många. Några av dem heter Rat Patrol, Choppercabras, Chopaderos, Freakbike Militia, The Winking Circle, Midnight Ridazz, C.h.u.n.k. 666, Cyclecide, SCUL, Zoobomb och Black Label Bike Club (som har avdelningar i New York, Reno, Austin, Oakland, Stockholm och Malmö).

Egentligen är det bara tre saker som skiljer mc-klubbarna från trampcykelklubbarna. Motordriften och en stor portion självdistans.

Den tredje saken? Kärlek och värme gäller, inte hat.

2014-09-19-tvahjulingar-och-ratt-attityd

Share