Hälsade på min syster och hennes familj för några veckor sedan. De bor i Kristinehamn, och det är alltid trevligt att besöka dem.

Orsakerna är förstås många, och en av de mindre men inte helt obetydlig i sig är att det bor rätt många jänkebilsägare i denna stad. Det betyder gatufynd!

Enligt Lars, syrrans sambo, så var raggarkulturen i Kristinehamn stark på 70- och 80-talet. Den lokala raggarklubben Nightcruisers (där var han själv medlem i sin ungdoms dagar) ägde stadens gator och startades faktiskt upp på nytt för några år sedan. Det rullar fortfarande originalrenoverade feta Cadillacs från sent 50-tal och tidigt 60-tal liksom lustgastrimmade Camaros i stan.

Det är inte omöjligt att ägaren till dessa två bilar – en De Soto Diplomat från 1953 och en Opel Rekord 1700 från 1961 (komplett med Ford-emblem (?) och sydstatsflagga) – är eller var medlem i Nightcruisers.

Hur som helst borde någon upplysa honom eller henne om att bilarna lär gå upp i rost fortare än kvickt om de ska stå parkerade på en fuktig gräsmatta.

desoto_diplomat_1953.jpg

Share