Massor av elaka maskiner och ett soundtrack signerat AC/DC. Vad kan gå fel?

En hel del, visar det sig. Stephen Kings kalkon Maximum Overdrive har en rakbladstunn historia, och logiken är obefintlig. Varför påverkas exempelvis inte vanliga bilar av kometsvansen? När sedan hade en Walkman tillräckligt mycket ström för att ge någon en dödlig elchock? När blir hundar så dumma att de låter sig kvävas en radiostyrd bil?

Dessutom förpestas filmen av några jolmiga romantiska scener. De borde ha utelämnats helt.

Vidare borde det blodiga våldet fått leva upp till filmtiteln i stället för att vara snudd på barntillåtet.  Men det kanske vi ska gnälla på censuren för. Vissa smaskiga scener är nämligen bortklippta.

Men de som gillar domedagsfilmer har samtidigt 90 minuter filmfrossa framför sig. Och är temat b-rulle ska det också serveras en riktig skräpfilm med allt vad det innebär.

I fallet Maximum Overdrive är det ett helt lands lastbilar av märket Mack och Peterbilt som går bärsärkargång. Knappast vardagsmat i filmhistorien.

Elakast är den massiva Scaniamotor som driver klaffbron i filmens början, och som löper amok. Både en Camaro, en Ford F-600 och en folkabuss, passande nog med AC-/DC-logotyp, rullar runt och krossar både folk och fä.

Dessutom får vi lära oss att girig likplundring ovillkorligen leder till döden genom överkörning av brutal lastbil med Green Goblins trut i grillen. Bra där!

Bilbetyg: 7/10

Filmbetyg: 6/10

maximumoverdrive.jpg

Share