Filmen The Green Hornet är en nyproduktion (oj, så originellt!) av tv-serien med samma namn från 1966. Redan där borde varningsklockorna börja ringa, vilket de också gör. Samtidigt är alla dessa nyproduktioner bra, eftersom de fyller en funktion genom att de väcker ett intresse för originalproduktionerna.

Resultatet?! Med tanke på att jag inte hade några som helst förväntningar så är väl The Green Hornet att betrakta som en ok matiné. En film som skänker en gnutta underhållning när jag ser den, men som lätt glöms bort så fort jag reser mig från biostolen.

Handlingen då? Pja, en salig blandning av James Bonds superhäftiga specialvapen och Batmans kostym och superbil. Fast med sämre action, mindre finess och mentalt slöare dialog.

Samtidigt är det den klassiska superhjältehistorien om den annorlunda pojken som står i fokus. I det här fallet grabben som blir bortskämd med pengar, men saknar en stabil relation till föräldrarna och ett rikt känsloliv.

En bit in i historien rycks givetvis mattan bort under killens fötter (han är nu vuxen) då den rike pappan dör och han måste närma sig omvärlden. Lära sig hur den fungerar, hur människor tänker och agerar. Att pengar inte är allt. Att lycka inte kommer från kapitalet.

Allt detta, det allvarliga och tänkvärda i historien, slarvas givetvis bort. Kvar blir en rörig sörja, med lika delar slapstick, dagishumor och lönnfet humor.

Och en och annan skön bil och mycket trevlig V8-muller förstås. Filmen stora och snudd på enda behållning. Främst är det en customiserad Imperial från 1965 (riktigt fin!) som står i fokus, men även Lincoln Zephyr (från 1937), Chevrolet Camaro (från 1969) och en Ford GT40 skymtar förbi.

Ja, det märks att folk med smak för feta jänkebilar funnits med i filmteamet. Produktplacering från Summit är det inte var dag man ser!

Samtidigt måste dessa jänkebilsintresserade personer ha somnat halvvägs in i filminspelningen eftersom framhjulsdrift (på hjältarnas superbil, den customiserade Imperial:en) blir det som räddar dem. Hallå, framhjulsdrift???

Som sagt. The Green Hornet är värd att se, men bara om någon bjuder dig. Eller om fem-tio år när TV3 köper in filmen och du kan se den kostnadsfritt på det sättet.

Bilbetyg: 4/10

Filmbetyg: 3/10

the_green_hornet.jpg

Share