2013-12-27-bilfilmer-du-maste-se-del-40

Hämnden är ljuv. Ja, så är det ju. Och den spelar en avgörande roll – hämnden alltså – i tv-filmen The Californa Kid.

Så mycket mer kan inte berättas om handlingen utan att avslöja för mycket. Det är en enkel historia. Lite kärlek, lite spänning, lite action och… ond bråd död.

Har du liksom jag växt upp med författare som Mickey Spillane och Ed McBain så diggar du nog den här lättuggade anrättningen. Skön söndagsunderhållning, när man är lite bakis. Eller en stabil rulle att ta några öl med polarna till.

Hårt arbetande Martin Sheen spelar för övrigt en av huvudrollerna (som coole Michael McCord) och The Californa Kid kan nog ses som en genombrottsfilm för Nick Nolte som spelar ut en överraskande stort känsloregister.

Värt att nämna i sammanhanget är också att det är Pete Chapouris som byggt Ford 34:an som spelar bilhuvudrollen i The California Kid. Ringer inte hans namn några klockor kan det vara värt att ta reda på mer om vad han pysslat med under sin 40 år långa hot rod-karriär.

Just det. En sak till: När det är dags för oss filmtittare att få kasta ett getöga på motorn i Ford 34:an så är det en helt annan spis vi får se. Inklippt är nämligen motorn från Ford 32:an i American Graffiti…

Bilbetyg: 5/10

Filmbetyg: 5/10

Share