“We could try a black Trans Am. Naw, that’s been done.”

Passningen till filmen Smokey and the Bandit när J.J. McClure och Captain Chaos är ute och fylleflyger en Cessna är riktigt rolig. De två diskuterar vilket fordon de ska använda i tävlingen med samma namn som filmen, och valet faller sedan något otippat på en ambulans av märket Dodge Sportsman B200.

I övrigt tynger ett skräpmanus ner The Cannonball Run, som är löst baserad på det verkliga tävlingen under 70-talet med samma namn (till exempel valet av tävlingsbilar). Filmen är nedlusad med pantade figurer, udda karaktärer och rödnackar. Samt massor av “under bältet”-humor och produktplaceringar (Camel, Budweiser och Dr. Pepper står onekligen för större delen av filmbudgeten). Kul en stund, lite tjatigt i längden.

Några sköna bilar finns med. En sen andragenerationens Chevrolet Monte Carlo sticker ut hakan, liksom en klart Nascar-inspirerad Chevrolet Chevelle Laguna.

En Lamborghini Countach LP 400 S dröjer sig också kvar i minnet en stund.

En rappare dialog hade kunnat lyfta The Cannonball Run, som har några poänger. Se filmen, men förvänta dig inte bilfilmshistoria.

Bilbetyg: 6/10

Filmbetyg: 4/10

dodge_sportsman_b200.jpg

Share