Det blir allt vanligare att olika företag tar fram och börjar sälja kompletta nytillverkade karosser till gamla hederliga klassiker. Två exempel är Ford Mustang och Chevrolet 1955-1957 där karosserna ganska länge har kunna köpas flång nya.

Det senaste tillskottet är den klassiska Ford-kupan från 1940 som började nytillverkas hyfsat nyligen. Ja, karossen alltså. I stål förstås. Sweet.

Personligen anser jag ju att det är ballare om man hittar en gammal rostig kaross bakom något uthus, och svetsar ihop burken själv.

Men samtidigt ser jag hellre samtliga gator ockuperade av nya Fordkupor anno 1940 än Hyundai Atos. Och sannolikheten för det ökar förstås om det finns helt nya karosser att köpa och slänga ner över ramen.

Denna kaross tillverkas förövrigt på licens från Ford av Ford Restoration Parts. Ståltjockleken är 1,1 mm, och karossen är konstruerad i moderna jiggar med lika modern punktsvetsning likt den som används av andra billtillverkare 2013. Tillverkaren utlovar 100 procent passform mot så väl originalramar som eftermarknadsditon.

Här hittar du mer information: http://dennis-carpenter.com

2013-10-25-fuska-fram-forden

Share