2015-11-06-bultens-teknikhandbok

Är du en av de som känner att du i bland går vilse bland muttrar, skruvar och bultar? Att du förvisso har koll på läget, men glömt bort vissa saker?!

Då kan du med fördel ladda ner och lässa den eminenta skriften Bultens teknikhandbok.

Med snudd på ett poetiskt anspråk går författarna Magnus Carlunger, Carl-Gösta Dock, Torsten Friedler och Ingvar Isaksson i genom all världens skruvförband. Och det på ett lättbegripligt
sätt.

Så vad handlar boken om? Kapitlen och dess rubriker eller underrubriker ger svaren: Något om standardiseringsarbetet inom fästelementsområdet, En redovisning av gällande gängstandard och hur den används, Om skruvar hållfasthet, En redovisning av det internationella märkningssystemet för skruvar och muttrar, Något om korrosion och korrosionsskydd, Rostfritt och syrafast, Hur hårt ska man dra åt? samt Vad finns det och när använda?

Bultens teknikhandbok är alltså till för dig som vill veta allt om böjpåkänning, sprödbrott, kleerlok, powerlok och eslok, varmsträckgräns, längdutvidgningskoefficient…

Skriften i sig är därtill fantastiskt nördig (älska litteratur som har “Lästips för mervetaren”!), och när du har en god förståelse för allt som står att läsa i Bultens teknikhandbok har du också mycket bra koll på skruvförband.

Och som sagt: boken är gratis att ladda ner. Så gör det med en gång!

Här hittar du Bultens teknikhandbok: http://bit.ly/1QI4MdY

Share