2015-03-20-momentnycklar-med-turbo

En anledning till att åtminstone jag ibland fuskar när det är dags att dra muttrar och skruv med ett exakt vridmoment är att det är lite omständligt och bökigt.

Ja, momentnyckelarna ligger i sina askar inuti låsta verktygsskåp, och sedan ska man ratta in rätt vridmoment. Det tar helt enkelt lite väl mycket tid och energi när det är så mycket enklare att bara lyfta ner rätt ringnyckel från verktygstavlan. Något som tar typ 3 sekunder plus lite tid till för att dra muttern med den inbyggda känslan i underarmen…

Det här har verktygsföretaget Fixt tagit fasta på när de utvecklat sina momentnycklar med T-handtag. Deras nycklar kräver inga inställningar och är lika snabbt åtkomliga för lite action som vanliga hyls- och ringnycklar.

Fixt snackar själva om att deras momentnycklar är bra komplementsverktyg, och det stämmer gott. Du bör knappast ge bort eller sälja dina nuvarande momentnycklar till fördel för Fixt diton. Men som kvicka alternativ är de utmärkta verktyg för ett mer kvalitativt meckande.

Fixt nycklar finns för följande vridmoment: 4-20 Ft-lb, 6-27 Nm, 48-240 In-lbs. Anslutningen är 3/8″, men Fixt ska enligt egen uppgift även vara på gång med en 1/4″.

Här hittar du mer information samt videoklipp som förklarar hur momentnycklarna fungerar: http://www.fixtproducts.com

Share