2015-06-24-snart-gar-flyttlasset

Så har jag erbjudits en mekplats i Järfälla Auto Clubs, JAC, mekgarage i Jakobsberg.

Lycka!

Det var ju inte särskilt svårt att tacka ja, om jag säger så…

I nuvarande mekgarage förfogar jag över 25 kvadratmeter. Det står folk bakom mig som gör att jag måste flytta på bilen så fort dessa två mekpolare ska ut eller in till sina mekplatser. Garagehyran är 1 300 kronor i månaden. I det ingår en halvtrasig industrikompressor, en motorlyft och en garagedomkraft. Vi är åtta gubbar som delar på utrymmet, men få är där vilket gör att man för det mesta får meka själv.

I det kommande garaget är vi 35 man. Det är nästan alltid någon på plats. Jag förfogar plötsligt över 30 kvadratmeter för 1 000 kronor per månad. Det är “garagefickor”, så jag kan komma och åka som jag vill, och behöver inte flytta på mig för att någon ska komma ut eller in till sin plats. Tryckluft vid den egna platsen? Check!

I garagehyran ingår fri el, larm, sprinklersystem och mekkamrater som alla har Heta arbeten-certifikat (läs ordning och reda, och krav på detta!). Här finns de svetsar man behöver som MIG., gas. och pinnsvets. Här finns pelarborr, fräsar och svarvar, modell större. Maskin för att kränga på och av däck, samt balansera dem. Och en rad andra verktyg, samt kompetens att använda dem!

Ja, här finns det 35 mekpolare med extremt stor kompetens. Oavsett om det handlar om att chassi, lack, motorer, växellådor och så vidare…

Här finns också ett stort härligt fikarum med ett bibliotek biltidningar. Samt en tv med tillhörande dvd där man kan sätta tjejerna en timme om man vill meka lite snabbt.

Kommer att bli bra, det här! Gött!

Nu ska jag börja med att inreda mekplatsen. Måla golvet, sätta upp många härliga lysrörsarmaturer och svetsa mig en stabil arbetsbänk.

Samt engagera mig i en solid förening som funnits sedan 1977, tre år efter att jag föddes… 😀

Share