Jajamän! Från och med nu ska inte en enda krona mer än nödvändigt läggas på Volaren.

Jag ska väl villigt erkänna att budgetplanen har varit snål redan från första början. Men vissa investeringar av lite dyrare karaktär har gjorts. Som till exempel kommande däck och något fint för motorhuven (mer information kommer!).

Plus att jag faktiskt investerat i fler fälgar än vad jag behövt på grund av att jag tänkt om beträffande Volarens stuk.

Dessutom tog det inte jättemånga minuter att inse att jag måste byta V8:a till något piggare. Det bestämde jag direkt under Volarens jungfruresa hem.

Men nu är det alltså tvärstopp för fler investeringar. Bara för att det är roligt att lösa saker och ting utan att köpa nya prylar.

Som de gamla hjulbultarna som naglade fast de fullackade white spoke-fälgarna. Ett antal av dem, om än inte alla, hade faktiskt sjysta gängor. Det skulle en trevande omgång med gängtappen visa. Faktum är att någon en gång i tiden faktiskt varit så ordentlig så att hon eller han smört in några (!) hjulbultarna med kopparpasta. Jepp. Rester av förhållandevis färsk och fin pasta följde med gängtappen ut.

Och snygga blir de, hjulbultarna (åtminstone på en halv meters avstånd eller mer). Tänk vad några rejäla maskiner med roterande stålborst respektive polertrissor kan göra.

Share