Så var äntligen bagageutrymmet i Novan både slipat, svetsat och åter målat. Känns skönt!

Slutresultatet är jag riktigt nöjd med (i synnerhet med tanke på hur det såg ut innan), så jag lägger nog bara på någon mexikansk filt under sommaren. Jag funderar dock över om jag till hösten ska köpa en för Novan anpassad matta till bagageutrymmet, eller om jag ska tillverka en själv. För utrymmet är trots allt penselmålat, vilket innebär att ytfinishen är inte superproffsig ur ett estetiskt perspektiv.

Här har du några fotografier som visar hur arbetet fortskridigt.

bagageutrymme_1.jpg

1. Så här såg bagageutrymmet ut när jag köpte bilen. Ytrost blandat med smuts, olja, tallbar och någon äcklig gummiliknande färg. Blä!

bagageutrymme_2.jpg

2. Renslipat och svetsat. En fröjd för ögat!

bagageutrymme_3.jpg

3. Har använt Pansarols grundfärg då bilen inte kommer att utsättas för några större mängder väta. Hade kunnat använda en primer, typ tvåkomponents epoxyfärg från Hagmans. Struntade dock i det då eventuella nya rostangrepp i framtiden innebär att jag byter hela golvet. Ett sådant nytt Nova-anpassat golv kostar under tusenlappen!

bagageutrymme_4.jpg

4. Färdigmålat. Riktigt snyggt, åtminstone i artificiellt ljus. Får ser vad dagsljus säger. Är det för risigt är det bara att lägga på en snygg matta.

Share