Rödqvarnans motor är bestyckad med tre packboxar, en på vardera sida motoraxeln och en på utgående axel på växellådan. Alla tre kan bytas utan att klyva motorn, vilket är bra.

Så här gör du.

1) Borra ett hål i packboxen med 3:ans borr. Här gäller det att vara lite finkänslig, för du vill inte borra igenom packboxen (det sitter ett lager på andra sidan). Hålet ska bara vara så djupt att en vanligt skruv kan greppa.

2) Skruva i skruven. Skruven kan gå igenom packboxen, men inte med många milimeter!

packbox_1.jpg

3) Du kan alltid prova att dra ut packboxen med hovtång nu. Förmodligen kommer du inte att lyckas. Plocka istället fram din stora hammare, och sätt spikutdragardelen runt skruven. Använd sedan axeln som hävstång, men se till att du centrerar kraften mitt på!

packbox_2.jpg

4) När packboxen dragits ut så långt som på bilden ned, använd en kniv och peta försiktigt ut resten utan att skada aluminiumkanten.

packbox_3.jpg

5) Proffsen säger att man ska använda två skruvar för att dra ut packboxarna, jag hävdar att det räcker med en om du gör enligt ovan. När du är klar ser du till att torka ordentligt rent från metallspån och grus som du inte vill få in i växellådan. Sedan smörjer du som vanligt den nya packboxens läpp med olja, annars bränner du den på några sekunder.

packbox_4.jpg

6) Observera att packboxen ska sitta så att du inte kan se fjädern. Lycka till med arbetet!

packbox_5.jpg

Share