Besökte Sifvert skruv på Lindhagensgatan 53 i tokholm i går. Det är himmelriket för alla som diggar gängade stålbitar.

Hur som helst, väl inne i butiken är kön närmare en kilometer lång och består av idel män. Efter ett tag utbrister en bastant dam i kassan att det är självplock på skruvar som gäller, varpå absolut ingenting händer. Alla står kvar och ser ut som skäggiga och lite närsynta fågelholkar, undertecknad inkluderad.

Då utbrister damen lite halvirriterat “Jaha, det verkar som inga gubbar klarar av att plocka skruv i dag, då får ni vackert vänta på er tur”.

Efter några sekunder spricker håriga ansikten upp i leenden, och det går upp för mig på vilken nivå humorn ligger inne på Sifverts skruv.

Sedan går allt som på räls, och jag inser än en gång vilken skillnad det är på att beställa prylar online mot att gå till en verklig butik, få förstklassisk hjälp, inspiration och mer därtill. Internet kan ta sig i röven. I alla fall i bland.

Nu, 40 kronor fattigare, är jag samtidigt 15 förzinkade och gängpressande skruvar samt en roliga anekdot rikare.

Kan för övrigt meddela att den som behöver exceptionellt smala låsmuttrar inte behöver gå till Sifverts skruv. Där hittar den skruvsugne inga sådana. Då är det bättre att kontakta Hansen Racing, som enligt uppgift från Sifverts personal ska ha sådana.

PS Jag struntade i att ge inlägget den nördiga rubriken “Skrufvat värre”… 😀 DS

sifvert_skruv.jpg

Share