2016-05-16-heta-svetshjalmar-att-svettas-i-1

Det var ett tag sedan som folk stod och svetsade med endast en skärm med tonat glas i ena näven. Ja, permanent under en längre tid alltså. Automatiskt avbländande glas och svetshjälmar gjorde entré på marknaden för tre-fyra decennier sedan (tack Åke Hörnell!) och efter ett tag hade i princip vilken löntagare som helst råd att köpa denna lysande innovation (som var ganska dyr i början).

Således kan väl svetshjälmen mer eller mindre betraktas som färdigutvecklad. Eller?

Det är då företag inser att det enda sättet de kan produktutveckla sina svetshjälmar på är genom form och färg. Så det har de gjort.

Miller, Jackson, Matheson och Lincoln är fyra tillverkare som satsat på underhållande formgivning. Hoodlum en femte.

Det är helt enkelt bara att frossa loss i sköna skapelser på dessa företags webbplatser och i deras produktkataloger. Och shoppa loss om plånbok och samvete medger det.

Just det. Innan investering göres kan det vara läge att läsa på om hjälmen. Kolla betyg och så. Se till så att hjälmens kontruktion, fästanordning för din skalle att det avbländade glaset funkar som avsett. Och så vidare. Det är dumt att kasta pengar på en kass produkt, hur snygg eller cool du än tycker att den är. Svetshjälmar är inte fräna som hyllvärmare, eller hur.

2016-05-16-heta-svetshjalmar-att-svettas-i-2

Share